Schoenen zo duurzaam mogelijk gemaakt

 

Duurzame sneakers gemaakt van gerecycled afval? En dan ook nog super stylish? Dat is Greyder Lab, een nieuw Nederlands schoenenmerk wat erg bijzondere duurzame schoenen maakt onder eerlijke omstandigheden..

 

De funky-styled schoenen van Greyder Lab zijn onder andere gemaakt van koffieafval, suikerriet, uit zee geviste PET-flessen, gerecycleerd katoen, LWG leer, autobanden en thermoplastic rubberOok maken ze schoenen van cactus leer!

 

Greyder Lab doet alles wat ze maar kunnen om het zo duurzaam en verantwoord mogelijk aan te pakken. Zo hebben ze een Forest Fund opgericht, daarmee planten ze aan de hand van drones tijdens het voorjaar 10.000 bomen om nieuwe bossen te creëren en behouden. En omdat ze een Leather Working Group brand zijn besparen ze tijdens het productieproces jaarlijks grote hoeveelheden water en energie.

 

Verder worden de overgebleven schoenen uit collecties (net zo goed en mooi als schoenen in winkels maar normaal gesproken weggegooid als afval) een nieuw leven ingeblazen door ze te doneren aan vluchtelingen.

Ziggy laarsjes

Deze cognac westernlaars geeft je outfit een stoere maar tegelijkertijd vrouwelijke look en mag zeker niet ontbreken in je schoenenkast!

Het bovenwerk is gemaakt van leer van de Leather Working Group en de zool is volledig gerecycled, gemaakt van thermoplastisch rubber.

Met zijn uitneembare binnenzool, leren voering en goede pasvorm doe je goed voor jezelf en het milieu! – Stijlvol en duurzaam!

Binnenmateriaal schoen: LWG leer

Buitenmateriaal schoen: LWG Suede

Buitenzool van schoen: thermoplastisch rubber

Schoen Binnenzool: Leren Binnenzool

Percentage gerecyclede / organische materialen: 20%

Waterafstotende schoensprays kunnen gebruikt worden

Merk: GreyderLab , Nederland

€ 99,95

  • Levertijd: 1-3 dagen1

 

 

 

Leather Working Group

 

 

Alle producten met dit label zijn gemaakt met leer afkomstig van duurzamere leerproducenten die geaudit en gecertificeerd zijn door het Leather Working Group protocol.